Snabbspårvagn 15 - bekvämare resor

Linje 15 erbjuder smidiga byten till metron, närtåg, bussar och anslutningsparkeringar. Njut av en helt ny resekomfort och trängselfria resor ombord på snabbspårvagnen. Snabbspårvagnen går var 8:e minut på vardagar.

Bekanta dig med snabbspårvagnens rutt i HSL-appen eller via Reseplaneraren.

Från Östra centrum till Kägeludden

  • Snabbspårvägen sträcker sig ända från Östra centrum till Kägeludden och det finns 34 hållplatser på sträckan.
  • Det blir enkelt att byta till tåg och metro på grund av att det finns tre tågstationer (Åggelby, Hoplax och Alberga) samt tre metrostationer (Kägeludden, Aalto-universitetet och Östra centrum) längs rutten.
  • Längs rutten finns det gott om möjligheter att hitta på något trevligt att göra, allt från naturdestinationer till kulturupplevelser. Läs mer om snabbspårvägens hållplatser och planera en utfärd.

Snabbare resor med en maxhastighet upp till 70 km i timmen

  • Snabbspårvagnen är snabbare än spårvagnarna i innerstaden och kan köras med en maxfart på 70 kilometer i timmen på raksträckorna. Snabbspårvagnen garanterar en smidig trafik på grund av att den kör i sitt eget körfält, vilket innebär att rusningen inte orsakar fördröjningar i spårvagnstrafiken.
  • Den nya Artic XL-spårvagnen är speciellt tillverkad för snabbspårvagnstrafiken och erbjuder ett bekvämt resande med mer utrymme än spårvagnarna i innerstaden.