Laajasalon linjastosuunnitelma

Laajasalon suuralue on suurten muutosten edessä, kun alueen asukasmäärä kasvaa ja Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne alkaa noin vuonna 2027.

Jatkamme syksyllä 2020 käynnistämäämme bussiliikenteen tarkastelua yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Suunnittelu oli välillä tauolla, koska odotimme päätöksiä Kruunusiltojen kautta kulkevien raitiovaunujen reiteistä. 

Tarkoituksenamme on laatia nykyisen bussilinjaston kehittämissuunnitelma raitiovaunuliikenteen aloitukseen asti sekä bussien reitit siihen tilanteeseen, kun raitiovaunut jo kulkevat Laajasalossa.

Kehitämme nykyistä bussilinjastoa vaiheittain raitiovaunuliikenteen aloittamiseen saakka sitä mukaa, kun liikenteen kysyntä kasvaa asukasmäärän lisääntyessä. Raitiovaunuliikenteeseen sovitetut bussien reitit tulevat käyttöön, kun Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne käynnistyy arviolta vuoden 2027 alussa.

Suunnitelman aikajänne kattaa vuodet 2023–2030.

 

 

Seuraa blogia!

Suunnittelutyön ytimessä on aktiivinen vuoropuhelu alueen asukkaiden kanssa. Laajasalon linjastosuunnitelman tärkeimpänä vuorovaikutuskanavana toimii blogi, jota me joukkoliikennesuunnittelijat päivitämme koko työn ajan.

Kerromme blogissa suunnittelun etenemisestä ja voit keskustella siellä kanssamme. Osallistu suunnitteluun ja vaikuta! 

Tuoreimmassa kirjoituksessa kerromme siitä, millaisia muutoksia suunnittelemme Laajasalon yöbussien reitteihin. Tutustu 9. blogikirjoitukseen!

 

Miten voit osallistua?

Jotta uudet linjat palvelisivat asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, tarvitsemme suunnittelussa mahdollisimman paljon Laajasalon asukkaiden ja siellä muuten liikkuvien apua.

Osallistumisen mahdollisuuksia tulee suunnittelun aikana useita.

Suunnittelun alkuvaiheessa pyrimme parantamaan ymmärrystämme alueen nykyisistä ja tulevista liikkumistarpeista. Toteutimme syksyllä 2020 liikkumiskyselyn Laajasalossa asuville ja siellä muuten liikkuville. Järjestimme myös kaksi asukastyöpajaa. 

Julkaisemme pian linjastoluonnoksen täällä blogissa ja toivomme runsaasti palautetta luonnoksesta blogissa julkaistavan kyselyn kautta!

Lisäksi järjestämme keväällä 2022 tarvittaessa lisää asukastyöpajoja ja toivomme niihin mahdollisimman kattavaa osanottoa asiakkailtamme.

Blogisivuston lisäksi voit aina lähettää meille palautetta osoitteessa hsl.fi/palaute tai soittaa asiakaspalveluumme numeroon 09 4766 4000.

Ja toki myös perinteinen kirjeposti toimii edelleen. 

Millaisella aikataululla suunnittelu etenee?

Suunnitellemme bussilinjoja kevään 2022 ajan. 

Linjastosuunnitelma oli tauolla joulukuusta 2020 joulukuuhun 2021, sillä bussiliikenteen linjastosuunnittelu edellytti lähtötiedoiksi Kruunusiltojen raitiovaunuliikenteen reitti- ja vuorovälitietoja. Halllitus päätti reiteistä ja vuoroväleistä joulukuussa 2021 samalla kun se hyväksyi Raitioliikenteen linjastosuunnitelma 2:n. 

Suunnittelun alkuvaiheessa pyrimme parantamaan ymmärrystämme alueen nykyisistä ja tulevista liikkumistarpeista. Olemme keränneet lähtötietoja ja asukkaiden näkemyksiä muun muassa syksyllä 2020 liikkumiskyselyn ja asukastyöpajojen avulla. Olemme laatineet tietojen pohjalta luonnoksen Laajasalon bussilinjoista siihen tilanteeseen, kun Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne on alkanut.

Julkaisemme linjastoluonnoksen kommentoitavaksi blogisivulle huhtikuun 2022 loppupuolella ja keräämme kommentteja erillisen kyselyn avulla.

Keräämme kommentteja ja näkemyksiä linjastoluonnoksesta ja työstämme luonnosta yhdessä asiakkaittemme kanssa, kunnes lopputuloksena on toivottavasti paras mahdollinen ratkaisu tulevista bussireiteistä. 

Kun suunnitelma on valmis, lopulliset ratkaisut viedään hallituksen käsiteltäväksi. 

Olemme vakuuttuneita siitä, että paras mahdollinen lopputulos Laajasalon joukkoliikenneratkaisuille syntyy yhdessä tehden, joten tervetuloa mukaan!