Laajasalon linjastosuunnitelma

Laajasalon suuralue on suurten muutosten edessä, kun alueen asukasmäärä kasvaa ja raitiovaunujen liikenne alkaa Kruunusilloilla noin vuonna 2027.

Kerromme tällä sivustolla, miten teimme uusien bussilinjojen suunnittelua  yhteistyössä alueen asukkaiden ja siellä asioivien kanssa.  

 

 

Laajasalon uuden bussilinjat etenevät suunnittelusta toteutukseen

HSL:n hallitus hyväksyi Laajasalon linjastosuunnitelman kokouksessaan 13.9.2022. Uudet bussilinjat otetaan käyttöön, kun raitioliikenne Laajasaloon käynnistyy arviolta vuoden 2027 alussa.

Laadimme linjastosuunnitelman yhteistyössä alueen asukkaiden kanssa. Kiitokset kaikille suunnitteluun sen eri vaiheissa osallistuneille!

Laajasalon bussilinjastoon on tarpeen tehdä muutoksia jo ennen raitioliikenteen käynnistymistä työmaiden aikaisten poikkeusjärjestelyiden sekä asukasmäärän kasvun takia. Kerromme Laajasaloa koskevista muutoksista myöhemmin tiedotuskanavissamme.

Lue julkaisumme Laajasalon bussilinjoista

Miten suunnitteluun oli mahdollista osallistua?

Vastaamalla kyselyihin

Olemme kertoneet suunnittelun etenemisestä blogiteksteissä ja keränneet asukkaiden näkemyksiä kyselyiden avulla. Kysely liikkumistottumuksista oli auki 24.9. –20.10.2020. Linjastoluonnoksesta keräsimme kommentteja 21.4.–8.5.2022

Osallistumalla työpajaan

Järjestimme onlinetyöpajat 30.11.2020 ja 30.3.2021. Niihin osallistui yhteensä 17 Laajasalon asukasta. Keskustelimme pajoissa kanssanne alueen joukkoliikenteestä ja siihen liittyvistä toiveista sekä tarpeista.

Antamalla palautetta verkossa tai soittamalla

Tämän sivuston lisäksi meille on voinut antaa palautetta osoitteessa hsl.fi/palaute tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 09 4766 4000

Miten suunnittelu eteni?

Teimme suunnittelua yhteistyössä Laajasalon asukkaiden ja Helsingin kaupungin kanssa. Aluksi lisäsimme ymmärrystämme alueella kulkevien liikkumistarpeista liikkumiskyselyn ja asukastyöpajojen avulla.

 

Lähtötietojen ja asiakastarpeiden kiteyttämisen jälkeen julkaisimme ehdotuksen uusista bussireiteistä kommentoitavaksi. Lopulta valitsimme Laajasalon asukkaita parhaiten palvelevan bussilinjaston.

 

HSL:n hallitus hyväksyi linjastosuunnitelman kokouksessaan 13.9.2022. Muutokset linjastoon toteutetaan arviolta vuoden 2027 alussa, kun Laajasalon raitiolinjojen liikenne alkaa.

Vielä yksi blogiteksti: kiitokset kaikille suunnitteluun osallistuneille!

Suunnittelutyön ytimessä oli aktiivinen vuoropuhelu alueen asukkaiden kanssa ja keskeinen vuorovaikutuskanava oli tämä blogi. Kiitokset kaikille aktiivisille keskustelijoille. Ja toki myös kaikille teille, jotka osallistuitte suunnitteluun jollain muulla tavalla.

Lue 10. blogikirjoitus