Blogi: Suunnitelman lähtökohdat

Julkaistu 19.7.2021

Tässä postauksessa käsittelemme sitä, miten sinä voit vaikuttaa suunnitteluun ja mitkä tekijät rajaavat suunnittelua. Toivomme, että saamme sinulta ideoita ja ajatuksia alueen joukkoliikenteen kehittämiseksi.

Suunnittelussa ovat mukana linjat 52 (liikennöi 16.8.21 alkaen), 104, 111, 112, 113, 114, 115, 118 / 118B, 201B, 202, 203, 502, 548 ja 549. Runkolinjoille 200 ja 510 emme suunnittele muutoksia.

Hyvä keino osallistua suunnitteluun on vastata elokuussa avattavaan liikkumiskyselyyn. Mitä enemmän saamme vastauksia alueella liikkuvilta, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on ymmärtää liikkumistarpeita ja suunnitella alueen bussiliikenne parhaalla mahdollisella tavalla.

Haluamme varmistaa hyvät asiointiyhteydet myös jatkossa

Suunnittelemme yhdessä asiakkaittemme kanssa linjastoa, joka palvelee heitä mahdollisimman hyvin. Haluamme varmistaa sujuvat joukkoliikenneyhteydet Tapiolan ja Leppävaaran välille myös sen jälkeen, kun pikaraitiotie 550 on aloittanut liikennöinnin.

Pyrimme löytämään tapoja, joilla voimme tehostaa nykyistä liityntäliikennettä niin Tapiolaan kuin Leppävaaraankin. Olemme suunnitelleet alueen nykyiset joukkoliikenneyhteydet ottamalla huomioon esimerkiksi koulumatkaliikenteen tarpeet. Haluamme varmistaa hyvät asiointiyhteydet myös tulevaisuudessa.

Suunnitelman taloudellisena perustana on se, että liikenteen kustannukset eivät nouse nykyisestä. Jotta voimme parantaa jotain tiettyä yhteyttä, vastaavasti jostain muualta tulee säästää.

Suunnittelualue sijaitsee itäisessä Espoossa.
Suunnittelualue rajautuu Leppävaaran pohjois- ja itäpuolella Espoon kaupungin rajaan ja Etelä-Espoossa Matinkylän ja Kehä II:n itäpuolelle. Suunnittelualueen pohjois- ja eteläosissa kulkevat tiheästi liikennöivät juna ja metro.

Suunnittelua rajaavat aiemmat päätökset

Suunnitteluun vaikuttavat useat jo tehdyt suunnitelmat ja päätökset. Moni alueen ulkopuolella tapahtuva muutos vaikuttaa nyt alkavaan linjastosuunnitelmaan. Seuraavaksi esittelemme suunnittelualueelle tulevat aikaisemmin päätetyt muutokset, joihin ei ole tarkoitus tehdä tässä suunnitelmassa muutoksia.

Hienoa, olet löytänyt Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelman blogiin! Tämä blogi toimii virallisena vuorovaikutuskanavana, jota me HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat päivitämme. Täällä voit keskustella meidän kanssamme. Osallistu suunnitteluun ja vaikuta!

Teemme suunnittelua syksyn 2021 ajan. Muutokset linjastoon toteutetaan arviolta vuonna 2024. Lue lisää Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelmasta täältä.

Kaikki blogitekstit Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelmasta